Kellohuolto

Mekaaninen kello tarvitsee huoltoa noin 5-8 vuoden välein pysyäkseen hyvässä kunnossa. Mekaaninen koneisto toimii yleensä huomattavasti pidempäänkin ilman huoltoa mutta mm. voitelun heikentyessä saattaa käydessään tehdä sellaista vahinkoa koneistolle, jotka huollolla pystyisi välttämään. Lisäksi tiivisteet kuivuvat ajan kanssa ja koneisto on alttiimpi kosteudelle. Kannattaa siis huollattaa kello säännöllisin väliajoin.

Kellon täysihuollossa mm. vaihdetaan tiivisteet, koneisto pestään ja vaihdetaan mahdollisesti kuluneet tai vialliset osat. Kasauksen yhteydessä koneisto öljytään uudelleen, säädetään ja toiminta tarkistetaan. Huoltotyölle ja vaihdetuille osille myönnetään vuoden takuu.

Kelloille voidaan tehdä myös osittainen huolto, jolloin vaihdetaan tiivisteet, nuppi ja painimet, tarkistetaan vesitiiviys ja toiminnat.

Kvartsikellon huolto. Myös paristokäyttöiset kellot kaipaavat aika ajoin muutakin huoltoa kuin pelkän paristonvaihdon. Pariston käyttöikä on hyväkuntoisella koneistolla noin 2-3 vuotta. Jos pariston kesto on alle tämän on mahdollista, että koneisto kaipaa huoltoa.

Kvartsikellon täysihuollossa kellon koneisto huolletaan tai vaihdetaan kokonaan, ja tarvittavat tiivisteet uusitaan kellon kuoren vedenpitävyyden takaamiseksi.

Jos kellon virrankulutus on kunnossa, kellolle voi riittää myös osittainen huolto, jolloin kelloon vaihdetaan paristo, tiivisteet, nuppi ja painimet, tarkistetaan vesitiiveys ja kellon toiminnat.


Takuuehdot

  • Huoltotyöllä, ja vaihdetuilla/korjatuilla osilla on 12 kk takuu
  • Takuu ei kata normaalia kulumista
  • Takuu ei kata huolimattomasta käsittelystä tai vahingosta johtuvia vikoja
  • Takuu alkaa kun kellon huolto on valmistunut, ellei erikseen sovita muuta